Reiseblogg fra Travellerspoint

England

Ny uke!

nye muligheter!

overcast 18 °C

Jepp etter å ha vært syk med feber denne helga, sitter jeg nå og legger siste hånd på det kunstverket jeg kaller "personal statement" som skal være med i søknaden. Hurra! Skal få venninnene her til å lese igjennom (for ørtende gang), og så er det ute av verden.
Kommer tilbake i morgen med mer reiseplaner, men ville bare vise dere mitt nye favorittbildet som jeg fant i fotoalbumet mitt i dag.

anineninaha.jpg

Snakkes!

Skrevet av SiljeGraff 07:30 Arkivert i England Tagged london Kommentarer (1)

Hatt age --> headache --> hodepine

rart jeg var forvirret?

semi-overcast 12 °C

Hvis noen gjettet riktig saa skal de faa en stor klem neste gang jeg ser dem. Etter et par dager her igjen, foles det som jeg aldri dro paa en maate. Her i London er det faktisk ganske varmt, og i gaar var det utrolig fuktig! Jeg og noen venninner motte opp med en annen jente jeg kjenner fra hostellet. Hun heter Amy og har naa flyttet ut, men vi hadde masse morro med aa snakke om de gode gamle hostrelldager. Ogsaa fikk hun en oppdatering paa alt som har skjedd siden sist naturligvis. Paa slutten satte vi oss ute paa takterrassen siden det fortsatt var ganske deglig ute. Etter at hun dro spilte jeg og Elizabeth Ludo i baren nede i gata, og vi vant en gang hver. Jeg ble saa engasjert at jeg klarte aa velte alkle brikkene utover... Jadda ikke flaut i det hele tatt.

I dag skal jeg prove aa klippe haaret mitt for forste gang siden Juni, og vi har faatt anbefalt et bra & billig sted i Convent garden.

Saa naa er det egentlig bare aa sette i gang med aa fikse seg og komme seg ut i det fine vaeret.

Og ja, intet blogginnlegg komplett uten spraakhistorie fra jobben: jeg klarte aa lage en forkjolelsesdrikk med varmt vann, honning, ingefaer & kald melk. Jaja ganske ekkelt tenkte jeg, men hvis det er det de vil ha....Jepp det var ikke melk, men mint.

Hurra for April forresten, varmere dager i vente!

Skrevet av SiljeGraff 03:09 Arkivert i England Tagged london Kommentarer (2)

Hei igjen folkens!

- en dod blogg blir levende?

rain 12 °C

Heisann. Jepp man faar seg jobb, og da har man ikke tid til mye annet. Jeg har vel tatt den klisjeen helt ut naar det gjelder denne bloggen. Etter mye sutring fra familien min skal jeg gjore mitt beste med aa prove aa oppdatere litt igjen. 4 maaneder senere er jeg fortsatt her! Fortsatt en beboer paa det samme hostellet, fortsatt en del jenter paa rommet mitt som er der for en lengre periode ogsaa. Saa hva har jeg gjort siden sist?

Besokt British museum, London museum, Fashion & Textile museum (ikke vaert det!), British library (tatt opp stemmen min til forskning!), Natural history museum, National gallery, National portrait gallery, Scandikitchen, Getty images photogallery, syklet i Hyde park, besokt Bath & Stonehenge, Abbey road, Portobello road og saa mye mer.

Saa ny start paa gammel blogg! Ogsaa vaert hjemme til jul og min Mormors 80 aars dag, la igjen mac'n min ved siste besok. Dette angrer jeg litt paa allerede, men veldig greit aa ha en tung mac paa ryggen. Har nemlig planer om aa reise rundt i England, etter aa ha vaert her i London en god stund er reiselysten her igjen. Bloggen heter ikke "Silje paa tur for ingenting"! Jadda.

Vel, jeg skal prove saa godt jeg kan, men ikke forvent mye bilder uten en egen pc aa laste dem opp paa.

Sitter naa i en venns leilighet, skal spise hjemmelaget middag. Dette er selvfolgelig himmelen naar man lever paa hostell uten kjokken. Jepp det er utrolig hva man kan venne seg til.

Snakkes folkens (forhaapentligvis)!

PS: Spansk kollega & det engelske spraak: " Silje I got a hatt-age!" ehmmmmm? Saa naa er det opp til dere aa prove aa finne ut hvilket engelsk ord han provde aa si!

Skrevet av SiljeGraff 11:26 Arkivert i England Tagged london Kommentarer (3)

Jeg lever fortsatt!

bare opptatt med å gå meg vill i London...

semi-overcast 11 °C

Heisann, nå har jeg vel ikke blogget på nesten to uker... Jaja, tiden flyr, så her kommer litt oppdatering for de som fortsatt gidder å følge med.
Coach-surfing møtet var morsomt, mange rare folk, møtte min første norske person der faktisk! Ellers har jeg fått meg engelsk bankkonto, vært på national insurance møtet, vært slapp og syk, besøkt venner, spist pizza i Chinatown, hatt en pubrunde med en søt australsk jente jeg møtte samme dag (fikk smakt kirsebær-øl, slett ikke værst), flyttet til greenwich (bare for å finne ut at det hostellet var altfor dodgy, og kom tilbake hit), funnet ut at hostellet har mistet bookingen min, fått tilbake bookingen, vasket klær nedi gata, vært en del i hostelbaren, fått tilbud om jobb i pub, takket nei til jobb i pub pga avstanden og timene jeg måtte jobbe, trasket rundt i Soho på jakt etter bokhandler, trasket rundt i West end, bare for å finne ut at showet vi skulle se var utsolgt, funnet ut at hostellet er fyllt opp med australiere, folk fra New Zealand og Canada, så plutselig er det eksotisk å være fra skandinavia.

DSC00307.jpg
Vært på Bunac-pub meeting

DSC00488.jpg
Vært turist på en "Free tour of London" - hva skjer med svart?!?

DSC00515.jpg
Sett den feteste klokken i verden - og lært at den bare blir skjevere og skjevere....

DSC00546.jpg
Spist fish & chips, og funnet ut at nesten all mat man får her er nettopp "Fried!" Blæh.

DSC00567.jpg
Latet som det er sommer.

DSC00662.jpg
Vært på marked på en søndag...

DSC00664.jpg
Funnet ut at Starbucks er veldig kjedelig, og at all kaffen deres smaker sirup.

DSC00694.jpg
Siklet på banan og belgisk sjokolade, mens jeg har vært med Camilla :)

DSC00717.jpg
Vært på "Grim reaper tour" -med Jack the ripper locations, og selvfølgelig: Tower of London.

DSC00777.jpg
Gått alle 311 trappetrinnene opp til "The monument", og fått diplom.

DSC00782.jpg
Sett på utsikt fra monumentet: kan du se tower of london?

DSC00861.jpg
Vært på bar 100 meter fra der jeg bor. Her har både Shakespeare og Dickens vært i sin tid. Er det ikke utrolig?

DSC00876.jpg
Etter å ha vært på Borough market fire ganger, klarte jeg endelig å komme meg dit før det var stengt!

Det var vel kort oppsummert for denne gang, i morgen skal jeg til Brick lane!

Skrevet av SiljeGraff 09:14 Arkivert i England Tagged london Kommentarer (3)

Tilbake til hverdagen...

sunny 16 °C

Søndag kveld kom jeg hjem til hostellet i 10-tiden, og fant ut at rommet jeg hadde blitt flyttet til ikke hadde slike "bur" der man kan låse inn sakene sine. Derfor måtte jeg ned til resepsjonen (800 meter ned i gata), låse inn kamera, mac osv, hente kofferten min fra bagasjerommet, og dra med meg den opp alle trappene opp til rommet mitt. Jadda. Så var ganske sliten i går, etter lite søvn i helgen pluss at jeg ikke klarte å sove lenger enn til 7 mandag morgen. Kom til Bunac kontoret i 10-tiden, og snakket med pappa på skype, før jeg brukte 2 timer på å prøve å få Wales- bildene opp på facebook. Det ville absolutt ikke funke! Ble ganske frustrert før jeg ga opp og tilbrakte resten av dagen med å være på kontoret (jobbet med CV og attester).
Klarte også å få et intervju til National insurance number neste uke ( Man må ha det for å jobbe, med skatt og slikt) :) Det kan ta lang tid, så var ganske heldig der. Så hvertfall gjort noe!

Spiste forresten utrolig god mat til lunsj! (Høres jo fryktelig negativ ut her, men prøver egentlig bare å forsvare at jeg ikke har blogget :) ) Rett bortenfor Bunac-kontoret er det masse "stands", hvor de selger mat fra hele verden. Jeg fikk noe kyling curry- aktig med aubergine pluss vannflaske til bare 5 pund, så det var dagens høydepunkt;) Neida, det kom også en ny romkamerat (slik fungerer hosteller; nye folk nesten hver kveld), en eldre engelsk dame som underviste utlendinger i engelsk. Hun hadde aldri vært på et hostel før, og følte at hun var ute på et skikkelig eventyr! Haha, elsker slike ting. Jeg lærte henne det jeg har lært om hosteller så langt, b.la at de gir deg gratis ørepropper så de som sover lett faktisk klarer å sove. Jepp, det er meg! Men tror jeg begynner å venne meg til London-lydene, for i natt klarte jeg å sove uten :) Eller kanskje bare fordi jeg var så utrolig sliten?

Klarte til slutt å laste opp bildene, så hvis du er venn med meg på facebook, ta en titt, eller se på det utvalget jeg har lagt ut her.

Forresten, hvis dere trykker på "SiljeGraff" i høyre marg, finner dere en link til "Travellerspoint profile". Der er det en link til "Siljes reiser" hvor jeg har lagt inn stedene vi besøkte i helgen, så ta en titt hvis du lurer på hvor i Wales/England de forskjellige stedene er.

I dag dro jeg til Bunac kontoret, og deretter nesten direkte til Nat West bank etter råd fra en canadier som sa at 10-11 tiden var den lureste tiden å komme på. Må jo ha en engelsk bankkonto! Denne koster meg 6 pund i måneden, men den inkluderer et "National youth railcard" som gir meg 1/3 av prisen på togbilletter gratis! Hurra!! Desverre hadde de veldig mye å gjøre i dag, så fikk en avtale til i morgen isteden. Etter å ha vært i banken gikk jeg meg vill, og fant en café som hadde konkurssalg! Så nå har jeg en ny enorm tekopp hvor det står "Big is beautiful!". Haha:) Kjøpte den pga prisen (1 pund!) og det faktum at den er stor nok til posesuppe :) Må jo spare når jeg ikke har jobb enda.

Nå er jeg straks ferdig med CV´n for dagen, så skal jeg på et Coach-surfing møte senere.
Konseptet er: sov gratis på sofaen hjemme hos noen. Ja, synes det kan virke ganske farlig, men er jo et herlig konsept i teorien da. Men skader ikke å bare gå på møtet for å se hva det innebærer, selv om jeg egentlig ikke tror jeg kommer til å coach-surfe.

Snakkes;)

Skrevet av SiljeGraff 03:05 Arkivert i England Tagged jobbsøking hverdag Kommentarer (0)

(Innlegg 1 - 5 av 5) Side [1]